2018-as Babod Off Road versenyeredmények

A Babod Nemzetközi Off Road Fesztivál a közösségi élmények és az extrém autós kalandok mellett idén is bővelkedett sportszerű megmérettetésekben: a résztvevők tucatnyi versenyszámban feszegethették határaikat és mérhették össze vezetéstechnikai képességeiket, taktikai- és lóerejüket. Idén a különféle versenyszámok indulói az első helyezetteknek járó STIHL-fődíjakért gyürkőztek neki a babodi talajnak.

A szervezők az idei évben közel 200 autót regisztráltak a különböző versenyszámokra, ami a fesztivál történetének az eddigi legkiemelkedőbb részvételi aránya. Külön öröm, hogy amatőrök is egyre nagyobb számban mérettették meg magukat, ami kifejezett célkitűzése a fesztiválnak a jövőre nézve.

A méltán híres kapukerülgető, nagy rutint és felkészültséget igénylő versenysorozat a Babod Triál Kupa három kategóriájának (széria, átalakított és prototípus) első helyezettjei, azaz Ferenczi Sándor és Ferenczi Nikolett, Birkás László és Pám Brigitta, valamint a navigátor nélkül versenyző Vörösházi Tamás egy-egy STIHL MSA 120 típusú akkumulátoros fűrészt vehettek át.

A Dagonya Extrém Kupa, és az extrém gyorsasági páros körverseny, az Offrodeo nyertesei, azaz Borsó Bálint és Fehér Károly egy-egy HSA 45 akkumulátoros sövénynyíróval lettek gazdagabbak.

A fesztivál szívcsakrájában, a Katlanban rendezett Szuperkupa és a Falmászó Versenyben kiemelkedő teljesítményt nyújtó Schütz Gábor és Balogh Gyula egy-egy FSA 45 akkumulátoros szegélynyíróval felvértezve léptek le a dobogó legmagasabb fokáról.

Az erőfitogtató Kamionhúzó Verseny és a közönségkedvenc Sárgyorsulási Verseny mesterei, Pavol Pruzinec és Veress Gábor pedig egy-egy BGA 45 akkumulátoros fúvógépet kaptak.

A Sárgyorsulási Verseny nyertesével kapcsolatban külön ki kell emelni, hogy a versenyző a 32. Babod Off Road Fesztivál egyik támogatója, a Baltyre Hungary Kft. színeiben indult egy 1995-ös évjáratú, 5,2 literes Jeep Grand Cherokee-val. Az off road közösség és a fesztivál szervezői ezúton is köszönetet szeretnének mondani az idei esemény három kiemelt támogatójának, a STIHL-nek, a Kärchernek és a Baltyre Hungary Kft.-nek.

A versenyszellem mellett a fesztivál középpontjában természetesen idén is az összetartozás, a régi és új barátságok, a közösségépítés és a szabadság állt, amely emberi összetevők kombinációja megadta a semmi máshoz nem hasonlítható, hamisítatlan Babod-életérzést. Az extrém, egyedi autók „divatbemutatója” és a családias hangulat pedig már csak hab volt a tortán.
A résztvevők idén megmutatták, hogy Babod tényleg a szabadok földje. Babod törzsei, 2019-ben is egyesüljetek!