Kezdőlap Közlekedési előírások

Közlekedési előírások

A Babod Off Road Fesztivál teljes területére gépjárművel behajtani tilos!

A behajtási tilalom nem vonatkozik az engedéllyel rendelkező járművekre, amelyek:

  • áruszállító járművek, amelyek a kijelölt szállítási útvonalon közlekedhetnek
  • azok a személyautók, amelyek a fesztiválkempingbe, vagy a fesztiválparkolóba a kijelölt útvonalon mennek.
  • azok a négykerékmeghajtású személygépjárművek, amelyek az alábbi feltételeknek megfelelnek.

1. Verseny résztvevő: nevez és indul valamelyik versenyszámban, az autó rendelkezik forgalmi engedéllyel és érvényes műszaki vizsgával. A részletes műszaki gépátvételen megfelelt. Részletes gépátvétel során ellenőrzésre kerülnek a fék- és kormányberendezések, az alváz és a padlólemez állapota, a futómű és a felfüggesztés, a biztonsági berendezések megléte és állapota (bukókeret, biztonsági öv, ülések stb).

A verseny résztvevő I. számú nevezési igazolványt kap, amellyel – a szabályokat betartva – a fesztivál teljes területén szabadon közlekedhet.

Ha az autó a speciális átépítéseket követően nem rendelkezik hatósági műszaki vizsgával (kifejezetten a közúti közlekedésben való részvétel szabályaiban szereplők hiányossága miatt), de a gépátvételt vezető szakember úgy dönt, hogy a versenyautó biztonságosság szempontjából megfelel, akkor részt vehet a versenyen, de csak a kijelölt közlekedési utakat használhatja!

2. Fesztivál résztvevő “A”: nem indul egy versenyszámban sem, de az autója rendelkezik forgalmi engedéllyel és érvényes műszaki vizsgával.

A normál műszaki gépátvételen megfelel.

A normál gépátvétel során ellenőrzésre kerülnek a fék- és kormányberendezések, az alváz és a padlólemez állapota, a futómű és a felfüggesztés, a gyári biztonsági berendezések megléte és állapota.

A fesztivál résztvevő II. számú nevezési igazolványt kap, amellyel – a szabályokat betartva – a fesztivál teljes területén, a versenypályák kivételével szabadon közlekedhet.

3. Fesztivál résztvevő “B”: nem indul egy versenyszámban sem, az autója nem rendelkezik forgalmi engedéllyel és/vagy érvényes műszaki vizsgával, de a műszaki gépátvételen megfelel.

A fesztiválrésztvevő III. számú nevezési igazolványt kap, amellyel kizárólag csak a kijelölt útvonalakon közlekedhet.

Tilos az utakat elhagynia, illetve a siratófalakat és a dagonyát a járművel közvetlenül megközelítenie!

A gépjárműveket csak a tulajdonos vezetheti, illetve a tulajdonos távollétében a nevezés során megjelölt egy fő.

A rendezvényen dolgozó biztonsági őröknek ellenőrzés céljából joga és kötelessége elkérni a járművek vezetőitől a nevezési igazolványt.

A fesztivál teljes területén a megengedett legnagyobb sebesség 20 km/h!

A fesztivál teljes területén a KRESZ szabályai érvényesek.

A terület határai minden ki- és bevezető úton jelölve vannak, továbbá minden résztvevő kap egy térképet is, amelyen a területet feltüntetik. A terület határai:

  • Délen a SOMOGYBABODRÓL KISBABODRA vezető betonút
  • Keleten az AGROFEMA KFT. tulajdonában lévő szántóföld és mezőgazdasági terület, illetve a fás, ligetes terep közt húzódó földút
  • Északon a SOMOGYBABODI vízátemelőhöz vezető köves, murvás út, ami becsatlakozik a keleti határon húzódó földes útra
  • Nyugaton a TETVES-PATAK határolja a területet

A közlekedési utak a kihelyezett, illetve a nevezésnél átadott térképeken vannak jelölve. A fesztiválsátor körül járművel nem lehet közlekedni! A kempingben csak a kijelölt közlekedési utakat lehet használni! A lezárt területekre behajtani szigorúan tilos!

Aki bármely szabályt megszegi, annak azonnal EL KELL HAGYNIA A FESZTIVÁLTERÜLETET!

Programok